shopify
analytics tool

Amenajarea intersecţiei de la Hotel şi relocarea statuii lui Cuza

Intersectie-Hotel-Tecuci

Pentru optimizarea, reglementarea şi fluidizarea traficului şi pentru a evita formarea blocajelor şi ambuteiajelor se propune la intersecţia străzilor 1 Decembrie 1918 şi Gheorghe Petraşcu construirea unui sens giratoriu având raza interioară a inelului de 5m şi raza exterioară de 11m, şi construirea unor benzi de circulaţie aferente sensului giratoriu. În vederea încadrării autovehiculelor largi se va amenaja o supralărgire de 1 m.

Partea carosabilă a sensului giratoriu va avea 5m. În şedinţa din 31 octombrie consilierii locali au aprobat un proiect referitor la documentaţia tehnicoeconomică şi indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiţie estimat în jurul a 398.981 lei (aproape 4 miliarde lei vechi).

În aceeaşi şedinţă au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru reampla sarea grupului statuar Alexandru Ioan Cuza pe Alee a Personalităţilor din Parcul Central – 98.850 lei (988,5 milioane lei vechi). O dată cu reamplasarea se propune o amenajare cu trepte şi jardiniere cu pături de flori ce vor încadra 3 steme reprezentative pentru municipiul Tecuci, atât acestea cât şi statuia fiind puse în valoare de iluminat ambiental.

Pentru iluminatul scărilor şi al soclului se vor folosi corpuri de iluminat cu  LED culoare alb cald (2700-3.000 K) iar
pentru evidenţierea bustului se vor folosi reflectoare cu puterea de 70 W culoare portocalie.

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK

6 Comments on "Amenajarea intersecţiei de la Hotel şi relocarea statuii lui Cuza"

 1. Daca ma gandesc bine, schimbarea locului statuii lui Cuza nu e o prioritate.
  E adevarat ca e prost plasata, cam ascunsa, dar o reamplasare pripita ar duce la un alt loc provizoriu, care va fi schimbat de viitorul primar.
  In plus, de ce costa atat de scump? E cam exagerat.Oare e momentul pentru aceasta cheltuiala cat timp, indepartandu-te cu 50 de pasi de locul atat de dichisit din fatza primariei, e jale? Nu intra in contradictie cu promisiunile d-lui primar, nu este un gest „tuchelist”?

  • Trebuie să facem o remarca: mutarea statuii s-a facut de vechea administratie. Articolul ce prevedea mutarea statuii include ambele proiecte. Acesta probabil a creat confuzia.

 2. Nu e prea clara schema cu sensul giratoriu. Cred ca, sub aspectul circulatiei, s-a analizat bine. Nu stiu daca dpdv estetic e la fel de bine. Nu se compara cu bidoanele ridicole care erau, dar pare ca exista o asimetrie care, cu un efort de gandire in plus, ar putea fi evitata.
  Cat despre statuia lui Cuza, cred ca dl primar se grabeste. Bietul Cuza, a fost mutat de atatea ori! Fiecare primar (inafara de Edi) cum a venit, cum i-a schimbat locul. A fost in mijlocul rondului de la intersectia din dreapta primariei, Lazar a mutat-o in curtea primariei, iar Tuchel acolo unde e acum.
  Nu e clar unde anume pe aleea personalitatior o veti plasa. Nu se incadreaza in rand cu ele, fiind mai mare, iar in centru e acea fantana.
  Nu cred ca e bine acolo. Locul ei este in spatiul dintre primarie si catedrala, care ar trebui transformat intr-o piata larga prin intreruperea permanenta a circulatiei. Ideea a avut-o arhitectul basarabean din timpul lui Lazar, dar a avut multi adversari, cei mai multi erau ingrijorati ca se va desfiinta si parcul, ceeace ar fi fost, intradevar, o prostie.
  Din pacate, acea piata flancata de catedrala, primarie si alte cladiri interesante, nu s-a realizat. Ar fi sporit caracterul citadin al acelei zone centrale.

 3. Daca soseaua trece pe langa scarile de la Carpatica spre dreapta din sens( asa cum vad eu!) , si raman cele 2 benzi, este clar ca vor disparea toti copacii de la hotel pana cine stie unde…probabil la casa de cultura.(asa cum s-a vehiculat tot pe aici)
  Zona respectiva este inca cea mai frumoasa parte din oras sau ce-a mai ramas din el!
  Daca “se reconstruieste” si aceasta zona, este clar! Vom avea un “oras chel”!

  Cine are asemenea viziune? Cine “vede” in acest mod “un oras frumos”?

 4. http://posturi.gov.ro/post/sef-serviciu-primaria-tepu-galati-3/

  Deci la tepu se angajeza sef serviciu chiar si analfabet.

 5. Trandafir de Tecuci | 11 decembrie 2013 at 12:22 | Răspunde

  Sunt cel putin 4 puncte critice in acest pseudo-sens-giratoriu:
  1.intra in sens DOUA BENZI in fata Hotelului si iese UNA SINGURA (ceva cam ca la Gara de Nord ,la Kaufland ,unde una dintre benzi se “pierde” in…canton)
  2.pe partea opusa Gradinitei nr.3 apare o banda in plus…cum o fi asta?Dispare trotuarul sau ii demoleaza casa omului care-i FIX in intersectia aia?
  3.unde-i TRECEREA DE PIETONI “peste” str.Gheorghe Petrascu?(mergem pe la Cina sa traversam…?)
  4.in fata bancii Carpatica din DOUA BENZI ramane UNA SINGURA dar pe trecerea de pietoni?!! (cum vine asta?)
  Este aceeasi lipsa de viziune logica.O mare prostie inceputa de Nona Popovici si continuata de actualii tuchelieni.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*