shopify
analytics tool

Aleşii locali nu vor putea avea mai mult de două mandate!

vot-alegeri-locale-2016

Primarii, consilierii locali, dar şi cei judeţeni nu vor mai putea avea mai mult de două mandate succesive, dacă iniţiativa legislativă a unui deputat din cadrul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) va deveni lege. Propunerea legislativă îi aparţine lui Alexandru Băişanu, care susţine, în expunerea de motive a proiectului, că limitarea numărului de mandate consecutive pentru cea mai înaltă funcţie în stat, preşedintele României, poate fi referinţa fundamentală şi în cazul aleşilor locali. „Realitatea ne arată că nivelul de performanţă, competenţă poate fi atins în două mandate consecutive.

Consider că principiile care stau la baza limitării numărului de mandate consecutive pentru cea mai înaltă funcţie în stat (preşedintele României) pot fi referinţa fundamentală şi în cazul aleşilor locali”, susţine Băişanu în expunerea de motive a proiectului de lege. Băişanu mai spune că limitarea numărului de mandate ale aleşilor locali are scopul a asigura o „primenire” permanentă a celor care îşi asumă conducerea unităţilor administrative teritoriale. „Propunerea legislativă vine în întâmpinarea nevoii de a asigura un cadru propice evoluţiei fireşti a statului de drept, a administraţiei publice locale şi a democraţiei româneşti.

În mod firesc apare nevoia de a crea un cadru legislativ care să limiteze numărul de mandate ale aleşilor locali cu scopul de primenire premanentă a celor care trebuie să-şi asume conducerea unităţilor administrative teritoriale”, susţine Băişanu, în expunerea de motive a proiectului de lege. Rămâne de văzut dacă propunerea parlamentarului va avea sorţi de izbândă, în condiţiile în care politicienii, cel mai probabil, se vor opune unei astfel de modificări legislative.

Sursa: viata-libera.ro
Sursa foto: pressalert.ro

Fii tu primul care comentează on "Aleşii locali nu vor putea avea mai mult de două mandate!"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!