shopify
analytics tool

Alertă de gradul zero – Galaţiul a ajuns al patrulea în ţară la numărul de insolvenţe

Firme insolventa

Criza loveşte tot mai dur economia gălăţeană. Potrivit Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), judeţul Galaţi a ajuns pe un loc „fruntaş” în privinţa numărului de firme intrate în insolvenţă pe primele opt luni din 2013.

De la începutul acestui an, nu mai puţin de 544, din care o cifra semnificativa sunt din municipiul Tecuci, au ajuns în postura de a nu mai putea să-şi continue activitatea, pentru ele fiind demarată fie procedura reorganizării, fie cea a falimentului. Cifrele oficiale arată că, din păcate, Galaţiul este pe cale să devină un spaţiu indezirabil pentru afaceri, cam cum s-a întâmplat în urmă cu 10-15 ani cu zonele miniere.
A crescut alarmant numărul firmelor insolvabile
După primele opt luni din anul trecut, judeţul Galaţi se afla pe un îngrijorător loc 8 pe ţară la capitolul firme intrate în insolvenţă. Cu 422 de societăţi în dificultate majoră, eram depăşiţi de Bucureşti, dar şi de centre economice în restructurare precum Argeş, Braşov, Dolj, Cluj şi Prahova.
Între timp lucrurile au evoluat, însă veştile nu sunt tocmai bune în ceea ce ne priveşte. Pe primele opt luni din acest an numărul de insolvenţe a crescut cu 28,91 la sută la Galaţi (încă 544 de firme locale au intrat în incapacitate de plată), doar Braşovul, Iaşiul şi judeţele din zona secuiască având rezultate mai proaste decât noi. La celălalt pol, în topul unităţilor administrative unde numărul de insolvenţe a scăzut (!) faţă de 2012, se află Bucureştiul, Aradul, Argeşul şi Brăila. La Brăila, spre exemplu, scăderea este de 31,79 la sută, ceea ce indică faptul că vecinii noştri chiar sunt pe un trend economic pozitiv, în vreme ce noi ne ducem din ce în ce mai la fund.

Culmea este că şi media la nivel naţional este una pozitivă (scădere de 6,82 la sută a numărului de insolvenţe), ceea ce arată şi mai clar că economia locală este într-un impas major, fără precedent.
1.801 firme din Galaţi desfiinţate în 2013
Şi la capitolul radieri suntem într-o situaţie complicată. Faţă de primele opt … citeste intreg articolul

Articol preluat pe Pro Tecuci din viata-libera.ro

Fii tu primul care comentează on "Alertă de gradul zero – Galaţiul a ajuns al patrulea în ţară la numărul de insolvenţe"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!