shopify
analytics tool

Albia Tecucelului va fi gata la vară

Regularizare Tecucel La mai bine de 3 ani de la inundaţiile catastrofale de la Tecuci, lucrările de apărare realizate pe cursul pârâului Tecucel se apropie de sfârşit. „Societatea de construcţii Vega, cea care execută lucrările de recalibrare a albiei pârâului Tecucel, a intrat pe ultimii 2 kilometri din cei 7 incluşi în proiect. Extrem de importante pentru municipiul Tecuci, lucrările ar trebui să fie gata la vară”, a anunţat primarul localităţii, Eduard Finkelstain. Ele au demarat în 2009, beneficiind de un buget de 4 milioane de euro alocat de Ministerul Mediului, şi constau în adâncirea albiei Tecucelului şi consolidarea malurilor în segmentul din interiorul municipiului Tecuci, unde apa trece efectiv pe lângă case.  „Lucrările de recalibrare a albiei Tecucelului presupun îndepărtarea aluviunilor din albie, montarea de gabioane (coşuri din plasă umplute cu pietre, n.r.)” orizontal, pe fundul pârâului, şi vertical, pe pereţii albiei, reprofilarea malurilor la 45 de grade şi aplicarea de plasă pe maluri pentru a împiedica creşterea vegetaţiei”, a explicat edilul.  Proiectul, cel mai complex realizat pe cursul Tecucelului, a demarat după cele mai dezastruoase inundaţii produse vreodată la Tecuci.
Pe 5 septembrie 2007, după căderi însemnate de precipitaţii, pârâul a atins un debit de 200 metri cubi pe secundă, deşi probabilitatea ca acest lucru să se întâmple era de 0,75 la sută.
Trei femei din municipiu şi-au pierdut viaţa, mai bine de jumătate dintre străzile localităţii au fost acoperite de ape, 2.000 de case au fost inundate, sute de animale au fost înecate, iar drumurile şi reţelele de utilităţi au fost afectate de miile de tone de aluviuni aduse de viitură.

Sursa: Viata-libera.ro

Fii tu primul care comentează on "Albia Tecucelului va fi gata la vară"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!