shopify
analytics tool

Afară-i nou gardul, înăuntru cad elemente din fațadă – Școala 4 Tecuci

Sediul Vechi al Scoalii 4 din Tecuci

Şi pentru că tot facem treabă şi “suntem la putere” – cumva, de ce ne-ar mai interesa situaţia vechilor sedii de învăţământ.

Vorba aceea, morţii cu morţii şi vii cu vii (scuzaţi exprimarea macabră). Ce rost are să cheltuieşti bani pentru lucrări ce nu le-ar vedea nimeni, nu te-ar aprecia drept un bun gospodar, când poţi să arăţi tuturor tecucenilor ce bine este şi cât de mult s-a schimbat în Tecuci. Şi apoi, dacă ai tras un gard înalt, ai pus lacăte şi ai legat cu sârmă, se cheamă că ai asigurat locul, nu? Nu contează că în apropiere “joacă mingea” copii pe terenul de sport, sau că mai sare câte unul de curiozitate să vadă ce este dincolo de gard. O fac pe propriul risc. Chiar dacă ştii că este periculos, dovadă fiind bucăţile de tencuială căzută, cărămizi, bolovani, fâşii de tablă sau de burlan.

Mâine-poimâine “trântim” şi aici un panou cu “Facem treabă”, pe banii contribuabililor bineînţeles, că doar nu sufla nimeni în front şi mergem mai departe către alte “realizări măreţe”.  Şi dacă tot este campanie electorală, trântim şi un afiş cu partidul conducător al Tecuciului, continuând în stilul caracteristic: pentru tecuceni propagandă şi mesaje electorale. Le ajunge! Doar unii sunt campionii!

Sursa: tecuceni.ro

7 Comments on "Afară-i nou gardul, înăuntru cad elemente din fațadă – Școala 4 Tecuci"

 1. Domnule redactor priviti si spre acoperisul grupului scolar agricol sa vede-ti cum cade, iar mai jos se vopseste cu drag si spor fantanile arteziene din curtea aceleiasi institutii.

  • In anul 2008 Grupul Scolar Agricol a primit de la UE suma de 500 mii euro, daca nu stiati. cu cei 500 mii euro s-a reabilitat cladirea, s-au pus termopane si jgheaburi. Se pare ca a mai ramas un rest de bani din cei 500 mii euro – programul PHARE- dar cred ca s-au bagat pe cheltuieli curente. Domna inpector scolar de tecuci numita de PSD Chiristache ALis tocmai a verificat cum au fost cheltuiti acesti bani de la PHARE si a constatat ca totul a fost corect. Deci cladirea nu are probleme. A uitasem, Grupul Scolar agricol mai are si vreo 50Ha teren arabil care este dat in arenda, primeste subventia APIA dar si alte subventii ca na e material didactic.

 2. Este inadmisibil ca aceasta cladire a fost adusa in halul acesta! In Tecuci exista putine cladiri cu tinuta, care sa aminteasca de timpul in care aici era un oras respectabil, avand o elita adevarata, cu bun gust in ceeace se construia, cu o atitudine responsabila fata de urbe. Daca ne distrugem istoria, daca stergem urmele elitei care si-a meritat numele, stergem din memorie orice model pozitiv si ii giram pe impostorii care s-au erijat in noua elita!
  Ar fi normal ca in orice oras sa existe o comisie care sa se ocupe de protejarea patrimoniului, de protectia orasului impotriva ofensivei prostului gust. Ba, eu cred ca exista, ca a existat de-a lungul anilor, dar a fost obedienta „organelor” care au constituit-o, in a caror subordine este, sau persoanele care o compun nu poseda deloc simt estetic. Altfel, orasul nu ar arata asa! Au disparut deja unele cladiri, s-au mutilat parcuri si dispar chiar si mosii donate orasului, asa cum rezulta din foarte interesantul articol scris recent de @carcotasul.
  DIN ACEST MOTIV, e timpul ca cetatenii sa se mobilizeze. Ar trebui infiintat un COMITET CETATENESC destinat protejarii patrimoniului, preocupat de estetica orasului (si nu numai!) la care sa adere toti cetatenii care doresc si care sa nu fie subordonat administratiei locale. Dimpotriva, fiind un grup de cetateni, el poate pretinde administratiei un comportament corect. (Subliniez faptul ca acest grup nu s-ar erija in reprezentant al cetatenilor, asa cum se abuzeaza im mod demagogic, deseori. Grupul poate vorbi doar in numele lui si daca ar folosi de mijloace inteligente, ar fi suficient!)

  • Eu am o intrebare simpla. Credeti ca se poate realiza si practic? Daca sunteti convins ca se poate, ne spuneti cum? Noi am incercat… dar, deindata ce se schimba puterea se strica si „jucaria” construita cu truda in vechea administratie si tot asa.

 3. Da, da si facem gesturi de caritate pentru persoane apropiate partidelor PNL +PSD+ (mai nou PDL) (sexuale). Dam ajutoare si orasul se darama.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!