shopify
analytics tool

Afacerea Parcul

Copaci-taiati-parcul-central-Tecuci

Încă înainte de a veni la conducerea oraşului actualul primar spunea pe toate drumurile că va lua parcul de la dl. Vasile Danăilă, şi îl va reda tecucenilor. De fapt ţepeanul vedea în parcul situat în centrul oraşului o afacere uriaşă, bună pentru buzunarele afaceriştilor care îl susţineau, aşa cum vom vedea în acest material, în care vom folosi surse oferite de presa loială primarului.

Noua administraţie după înlaturarea lui Pazvante a trecut la cheltuirea unor sume uriaşe, în anii 2013- 2015, pentru efectuarea unor lucrari, chipurile pentru modernizarea parcului, dintre care amintim: reamplasarea bustului lui Alexandru Ioan Cuza (56.414,16 RON), care a presupus şi tăierea mai multor arbori, deoarece monumentul nu se vedea din primărie; lucrări îmbrăcare alei din parc (440.621,58 RON); lucrări modernizare iluminat din parc (300.538 RON); lucrări de recondiţionat şi montare împrejmuire parc (49.249,68 RON); montare borduri în parc (218.471,71 RON); mobilier urban pentru parcul central (127.458,8 RON); lucrări asamblare mobilier din componente (122.710 RON). La care mai trebuie adăugate contravaloarea patinoarului, a instalaţiei de alimentare cu apă şi udare etc.

Informaţiile sunt luate de pe siteul Tecuceni.ro al administrat de Buchir Daniel, care a postat notificările de atribuire la cumpărare directă prin care primaria a acordat aceste lucrari. Dintre firmele care au primit aceste lucrări menţionăm; SC GEORGISIL SRL Tecuci ( S. Forda), SC ASTANDIC SRL Galaţi (asociat unic Stancic Cristina), SC INTEGRAL BAMAD SRL Tecuci (Bălan Adrian şi Bălan Marilena), SC CURTEA NOVA SRL Tecuci, SC MAHAKRI SRL Târgu Secuiesc.

În articolul “Să stăm puţin şi să facem un calcul parţial’’, dl. Buchir făcând calculul sumelor cheltuite cu modernizarea iluminatului, îmbrăcarea aleilor şi montarea bordurilor, ajungea la un total de “959.961,29 lei sau peste 9 miliarde 596 milioane lei vechi, echivalentul a peste 213 mii euro” şi se întreba “cât costă înfiinţarea unui parc pe aceaşi suprafaţă’’.

Ca un adevărat ziarist de investigaţii, Buchir Daniel dezvăluie în articolul “Cu şi despre patinoarul din Tecuci – 11 ianuarie 2014’’, cum alimentarea cu energie electrică a patinoarului nu este contorizată separat de iluminatul public, demascînd practicile prin care se maschează faptul ca firma care administrează patinoarul – la care Consiliul Local este unic acţionar- nu îşi acoperă cheltuielile cu exploatarea. Domnul Buchir critică şi ,,noua viziune urbanistică’’ a primarului Ţuchel, care taie tot şi montează numai panouri, considerând că “echipa [Facem treabă] se comportă asemenea lăcustelor ; taie tot’’, ajungând la concluzia că „aroganţa ajunge la culmi extreme, iar panourile sunt din ce în ce mai mari’’. Tot de pe Tecuceni.ro aflăm din articolul ,,Măcelul continuă în parcul central din Tecuci’’ cum se tăiau copaci pentru a face loc “marelui patinoar’’. Am reţinut şi constatarea, exprimată de dl. Buchir încă din 30 noiembrie 2013 că “Tecuciul este încălecat pe zi ce trece”.

Pentru final am să reproduc opinia dl. Buchir, potrivit căruia actuala administraţie a Tecuciului “trăieşte doar pentru a tăia pamblici’’ […]” în locul unor fapte concrete, primim în schimb aceleaşi promisiuni din campaniile electorale, reâncălzite, justificări şi multă campanie de imagine. Toate continuate cu lipsa de transparenţei, a comunicării cu cetăţeanul’’.

Arbaleta tecuceană

Fii tu primul care comentează on "Afacerea Parcul"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*