shopify
analytics tool

Adevărul despre motivul ruperii în două a Asociatiei nr 9 B din Tecuci

Angelu-Hulea_ protecuci.ro

Angelu-Hulea_ protecuci.ro  De mai bine de o lună si jumătate, consilierul local Angelu Hulea îsi ocupă timpul punând presiuni pe capul administratorilor asociatiilor de proprietari din Tecuci. Mare parte dintre ei au clacat presiunilor si amenintărilor, altii ca să îsi păstreze locul de muncă au plecat capetele si au trecut la PNL sau la PSD, unul a intrat într-o altă organizazie născută de curând (după cum anuntă un panou amplasat în Zona Industrială). Singura Asociatie rămasă în picioare este numărul 9B din Zona Industrială, al cărui administrator este Monica Manole, considerată a fi un ghimpe în coasta USL, având în vedere modul acerb în care Hulea încearcă să îsi întindă caracatita.
Pentru că nu a reusit să o intimideze pe Manole, Angelu Hulea a recurs la un alt tertip si anume încercarea disperată de a rupe Asociatia de proprietari 9B în două. Mai precis, vrea să facă o a doua asociatie, 9C, în care să includă blocurile T1A-T7.
Ce nu a luat Hulea în calcul? Faptul că nu toti locatarii sunt legati la ochi si au mintea la purtător. Consilierul „young&resteless” a convocat sedinte după sedinte, unele mai alambicate ca altele, în care au mers de fiecare dată cam aceeasi adepti ai lui Hulea, după care a trecut la „partea practică” si anume de a bate din usă în usă în încercarea penibilă de a păcăli oamenii că  cea mai bună variantă pentru ei ar fi „ o a doua asociatie”.
Ce nu spune Hulea locatarilor?
Că în viitoarea asociatie vor fi angajate persoane agreate de respectivul consilier, că va fi „uns” în functie un instalator – tot preferat de Hulea- pentru care locatarii vor plăti cât să îi acopere un salariude 1200 lei/lună (12 milioane de lei), că angajatii de la 9 B vor fi înlocuiti cu alsi agreati de Hulea.
O dovadă a faptului că există si minti luminate este Alexandru Ariton. Iată ce a povestit  fostul presedinte de asociatie zilele trecute, în urma ultimei „sedinte” organizate de Hulea Angelu: „Care sunt asa probleme mari la Asociatia nr 9 B de se tot vehiculează ideea că „nu merge”, „nu functionează”, etc, toate având ca punct de plecare mintea neaerisită a consilierului local Angelul Hulea? L-am luat pe acest Hulea si l-am tăvălit…Nu înteleg de ce se bagă politicul în treaba asociatilor de proprietari? Ce treabă are Primăria?”
A. Ariton: „Atributul Primăriei este să vină în sprijinul asociatiilor. În rest, problema asociatiei este a proprietarilor, ei o constituie cum vor. Eu, spre exemplu, iau mâine 40 de semnături, si îmi fac o asociatie de proprietari. Mă poate opri cineva??”
Hulea i-a replicat lui Ariton, că „nu merge” asociatia nr.9 B.
„De ce nu merge? Pentru un păduche pe care îl arunci dumneata în foc? Unde e problema de nu merge? Ce asa probleme mari are asociatia la ora actuală de spune Hulea că administratorul are prea multe treburi de făcut? Nu mai avem centrale termice, nu mai avem asociatiile de dinainte de 89 când un administrator avea într-adevăr un volum urias de muncă? Acum administratorul are de adunat restante si indexul la apă! În plus, dacă se vrea spre exemplu la o scară să se pună afisier, administratorul merge la locatari, le spune cât îi costă, ei spun dacă sunt de acord sau nu si gata. Vor unii să facă acoperisul?! Administratorul contactează o firmă specializată, se studiază terenul, se informează locatarii despre costuri, se pun de acord dacă se face sau nu lucrarea.
Cu ce-ati venit în plus?? Eu am crezut că ati venit aici să faceti ce ati promis: că aduceti apa înapoi, că o să rezolvati probleme… NU poti să chemi 13-14 oameni  si să hotărăsti în numele a 800 de apartamente. Cinci au votat împotriva împărtirii Asociatiei nr.9 B în două, cinci au fost pentru iar 4 s-au abtinut.  Păi ce înseamnă asta? Au trecut direct la alegerea comitetului de initiativă. Am cerut în mod clar să treacă în procesul ăla verbal exact ce i-am spus si anume că sunt total în dezacord cu împărtirea aociatiei în două, până nu se reglemetează alte probleme decât cele invocate de Hulea.
Si l-am întrebat pe Hulea: Măi tu stii ce implică o asemenea problemă? Ai 9 oameni în comitetul ăsta! Unde se adună? La bodegă? La colt de stradă? La mine acasă? Comisia se adună, se întruneste, munceste…, trebuie să facă statut, să aibă sediu, să facă adunare generală, să vină un anumit număr- cel putin jumătate plus unul din numărul locatarilor, se fac procese verbale, se merge la instantă, se obtine personalitate juridică, se stabileste spatiu de functionare…etc. L-am întrebat pe Hulea: unde va fi spatiul asociatiei lui? La mine acasă? La sediul de partid? Bine că are consilier personal domnul Hulea! S-a băgat si Hodorogea dar i-am spus de la obraz: domnule inginer, aici sunt probleme de asociatie, aici nu se fac borduri sau drumuri. I-am dat de înteles că nu vreau să intru în polemică cu el si i-am spus că era în pantaloni scurti când eu conduceam o asociatie de proprietari, eu fiind primul presedinte de asociatie care a câstigat primul proces cu gospodăria comunală la acea vreme. Si i-am spus că nu am plătit nici apă, nici gaze, asa cum cereau ăia la vremea aia, ci m-am judecat cu ei si oamenii au plătit asa cum era înregistrat  pe aparate” a vorbit Alexandru Ariton.
Si uite-asa, află Hulea că Tecuciul are si oameni cu mintile bine băgate în cap.
Despre costurile pe care le vor plăti locatarii după ce moftul lui Hulea va fi satisfăcut …
„Ati făcut o socoteală? Câte apartamente aveti? Ce număr de persoane? Care este norma unei femei de serviciu? Ce normă de suprafată de curătenie are ca să poată  primi femeia un salariu? Habar nu aveau! Domnule în momentul în care ai chemat oamenii, trebuia să ai toate datele si toate informatiile! Asta dacă vrei să crezi mata că jumătate te cred (n.r pe Hulea)  iar cealaltă jumătate de fraieri chiar să te creadă. Cât costă toate astea?  Hulea visează si zice că 30 de milioane (3000 lei noi). Păi vorbim de 2 femei de servici, un administrator, un presedinte. În plus vine iarna. E nevoie de căldură, de curent electric, de un telefon. L-am mai întrebat pe Hulea dacă stie cumva ce documente primare are o asociatie?! Habar nu are! Nu a fost în stare să răspundă! Mai era unul de la T5, Cocioabă, care încerca să mă lămurească…si mai era si  un politai, Văleanu. Lui Cocioabă i-am spus: „Băi băiatule, tu nici nu erai născut când eram eu presedinte de asociatie. Te rog frumos, nu vreau să ne certăm, nu vreau să intru în polemici cu mata, dar dacă vreti să faceti o treabă, faceti-o gospodăreste. După ce că oamenii si asa nu fac fată cheltuielilor, voi vreti să veniti să le mai puneti  încă ceva pe deasupra. Pentru 3-4 locuri de muncă pe care zice ăsta că le face, va suferi o întreagă asociatie. Si în definitiv, care locuri de muncă create?  Lui Hulea nu îi mai place de două persoane, le dă afară si aduce alte două, de-ale lui. Scopul lui Hulea este altul: ca dintr-un foc să împuste doi iepuri. Să o de-a si pe Monica Manole afară, ca să îsi pună el pila lui, si la noua asociatie să pună tot una de-a lui. Iar într-un final, locatarii din cele două asociatii ( 9 B si 9 C) vor plăti în mod sigur dublu la cheltuielile cu întretinerea. În plus o să le bage pe gât, cum au făcut si la asociatia nr 9 A, un instalator, care va fi plătit cu 12 milioane de lei pe lună (1200 roni), bani care vor zbura tot din buzunarul locatarilor. Instalatorul ăla, fie că va avea sau nu lucrări, va încasa salariul ăla de 1200 lei lunar. Pe spatele cui??? Pe spatele nostru!
Acelati locatar, Ariton Alexandru vine cu o remarcă de bun simt si anume că: „Ei se duc si aburesc lumea (înainte-mergătorii consilierului Angelu Hulea), că o să fie mai bine. De ce nu spun adevărul? De ce nu le explică oamenilor care vor fi costurile finale pentru  moftul lui Hulea?”
Explicatiile vin de la fostul presedinte de asociatie: ”Asociatia poate fi reorganizată, se poate face un alt consiliu de administratie, dar nu este necesar să desfacem asociatia în două pentru că asa vrea Hulea si încă vreo 2-3. Dar nu, ei vor să facă chestia asta doar pentru interesul lor personal. Toate actiunile în instantă au fost sustinute de administratorul de la Asociatia nr. 9 B tot din simplul motiv de a face economii si de a nu cheltui din banii asociatiei”.
Un repros adus administratorului Monica Manole a fost acela că nu a recurs la executări silite si evacuări ale locatarilor datornici. Dacă pentru Angelu Hulea si trepădusii care visează să îsi pună nevestele în functii la noua asociatie este un motiv de repros la adresa administratorului de la 9 B, pentru Monica Manole acest aspect-de a nu evacua oamenii în stradă si a nu le scoate apartamentele la licitatii pentru recuperare datorii- înseamnă o dovadă de bună credintă fară de locatari, care din diverse motive nu îsi pot achita lunar datoriile (salarii mici, lipsa locurilor de muncă în cele mai multe cazuri).
„Lui Hulea îi este usor să îsi trimită oameni să arunce acuze, să bage tot felul de prostii în cap locuitorilor” a mai spus Alexandru Ariton.

Sursa: zonapress.ro

1 Comment on "Adevărul despre motivul ruperii în două a Asociatiei nr 9 B din Tecuci"

  1. catre autorul articolului, documentati-va mai bine ca sunteti ridicol,iar daca vreti sa aratati ca sunteti corectitudinea intruchipata ,publicati un articol comparativ cu aspecte pozitive si negative din cadrul asociatiilor 9b si 3-4 din tecuci apoi va ve-ti da seama singur de ce este nevoie de o noua asociatie in zona industriala

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!