shopify
analytics tool

Activitatea parlamentarilor gălăţeni în cifre

Foto: stirileprotv.ro

Senatorii şi deputaţii gălăţeni nu s-au remarcat prea mult din 2008, de la preluarea mandatului. Unii dintre ei au reuşit ”performanţa” să vorbească în plen doar de câteva ori. Este şi cazul liderului PSD Galaţi, deputatul Dan Nica, cu doar două luări de cuvânt. Pe de altă parte, cel mai activ parlamentar gălăţean este social-democratul Florin Pâslaru care a avut peste două mii de întrebări şi interpelări. La Senat, liberalul Paul Ichim a fost iniţiatorul a 47 de proiecte de legi, a avut 40 de declaraţii politice, 87 de întebări şi interpelări şi nu mai puţin de 104 luări de cuvânt, potrivit informaţiilor de pe site-ul camerei superioare a Parlamentului. Şi democrat-liberalul Marius Necula a fost destul de activ; el a avut 29 de iniţiative legislative, 20 de declaraţii politice, 5 întrebări şi interpelări şi 174 de luări de cuvânt în plen. Pe de altă parte, progresistul Laurenţiu Chirvăsuţă a făcut 17 propuneri legislative, 8 declaraţii politice, 39 de întrebări şi interpelări şi a luat cuvântul de 10 ori în plen. Social-democratul Gheorghe Saghian a avut o activitate parlamentară modestă cu doar 34 de iniţitive legislative, 3 declaraţii politice, 16 întrebări şi interpelări şi 8 luări de cuvânt în plen.  La Camera Deputaţilor, Florin Pâslaru s-a remarcat cu 41 de propuneri legislative, 2005 întrebări şi interpelări, 416 declaraţii politice şi 431 luări de cuvânt. Îl urmează în top Bogdan Ciucă (PC) care a iniţiat 61 de proiecte, a făcut 1080 de întrebări şi interpelări, 219 declaraţii politice şi a luat cuvântul de 225 de ori. Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, se poate lăuda şi el cu o activitate intensă. A avut 39 de iniţiative legislative, doar două declaraţii politice, în schimb a luat cuvântul în plen de nu mai puţin de 444 de ori, iar în Biroul Permanent de 333 de ori. Liberalul Victor Paul Dobre, s-a numărat şi el printre parlamentarii activi. El a iniţiat 35 de proiecte legislative, a făcut 24 de declaraţii politice, a avut 23 de întrebări şi interpelări şi 197 de luări de cuvânt.
Pe de altă parte, Mihail Boldea (UNPR) a fost iniţiatorul a 49 de proiecte, a avut 46 de întrebări şi interpelări, 14 declaraţii politice şi a luat cuvântul de 23 de ori. Carmen Axenie (PDL) a făcut 48 de propuneri legislative, a avut 18 întrebări şi interpelări, 20 de declaraţii politice şi 38 de luări de cuvânt. Lucreţia Roşca (PSD) a avut 24 de iniţiative legislative, 9 întrebări şi interpelări, 15 declaraţii politice şi 20 de luări de cuvânt. Social-democratul Viorel Ştefan a iniţiat 13 proiecte legislative, a avut o singură interpelare şi a luat cuvântul de 48 de ori.
Cel mai puţin vizibil în Parlament a fost chiar liderul PSD Galaţi, Dan Nica. Doar şapte propuneri legislative şi două luări de cuvânt sunt trecute în dreptul numelui său.

Sursa:  impartial.ro
Autor: Ovidiu Matache

Fii tu primul care comentează on "Activitatea parlamentarilor gălăţeni în cifre"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*