shopify
analytics tool

Abuzul şi indolenţa, practici ale administraţiei din Tecuci

Copil-necajit

Dreptul la ajutor social, (subvenţia la căldură, ajutorul social, etc..) este un drept garantat de art. 47 din Constituţia României. Codul de procedura fiscală adică OG nr. 92/2003 începând cu titlul VII prevedere colectarea creanţelor fiscale prin executare silită.

Articolul 728 din noul cod de procedura civilă (în vechiul cod de procedura civilă era articolul 409) interzice urmărirea silită asupra veniturilor din alocaţii, ajutoare sociale, subvenţii mai exact aliniatul 7 din art. 728,… precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială… nu pot fi urmărite.

În concluzie, ceea ce face primarul Daniel Ţuchel este o formă de şantaj care periclitează nivelul de trai decent al cetăţeanului. Pun în practică metoda cea mai simplă şi convenabilă. Neîndoilenic aceşti săraci care apelează la ajutorul social, dacă ar fi avut bani şi-ar fi achitat datoriile benevol.

Primăria, prin aparatul de specialitate are posibilitatea să înceapă executarea silită asupra acestor nevoiaşi. Codul de procedură fiscal menţionează că, dacă executorul fiscal constata că debitorul nu are venituri ori alte bunuri (cu excepţia celor care îi asigura un nivel de trăi decent) care să acopere creanţa se încheie proces verbal de insolvabilitate şi se scade creanţa de la debit….

Citeşte întreg articolul în ediţia tiparită a ziarului OBSERVATOR – ProTecuci
pe care-l poti procura de la chioşcuri sau la distribuitorii volanţi.

[poll id=”5″]

3 Comments on "Abuzul şi indolenţa, practici ale administraţiei din Tecuci"

  1. Daca biata femeie e smechera, primarul care si-a cumparat – din salariul de bugetar- ditamai jeepul, ce este? Tatal smecherilor?

  2. Codul fiscal
    Art. 286
    (3) Consiliul local poate acorda scutire de la plata impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren sau o reducere a acestora pentru persoanele ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim pe economie ori constau în exclusivitate din ajutor de şomaj şi/sau pensie de asistenţă socială.
    Art. 289. – Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia de a asigura accesul gratuit la informaţii privind impozitele şi taxele locale.

  3. Pai domnule redactor, daca si institutiile statului santajeaza cetatenii in ce tara mai traim? Noi stiam ca institutiile statului lucreaza pentru cetateni nu impotriva lor. La timpurile de azi se pare ca institutiile statului lucreza impotriva cetatenilor, daca ii lasa sa traisca pe saraci in frig si muritori de foame ce sa mai zicem? Ca aia care au bani logic ca nu vor veni sa ceara subventie si chiar daca au datorii tot nu vor trece pe la primarie ca nu au de ce sa treaca. si vor ramane cu datorii pana se vor prescrie. Ca na tot saracii trebuie sa o traga. Chiar vazusem in tecuceanul articolul cu femeia saraca care avea 5 copii si o dadeau ca exemplu ca are 100 milioane datorii la amenzi. Era etichetata ca smechera, va dati sema? Cred ca smecher ca ea, muritoare de foame si 5 copii nu isi doreste sa ajunga cineva.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!