shopify
analytics tool

80 de profesori din Galati, in greva

[iframe: src=”http://stirileprotv.ro/static/ro/shared/app/MediaCenter_Embed.swf?media_id=60475374&section_id=3&section=EMBED_PLAY&ad_file=noad&autostart=false”0″ width=”530″ height=”328″ scrolling=”no”]

80 de profesori din Galati, in greva pentru salariile castigate in instanta.Profesorii din patru scoli din judetul Galati refuza de doua zile sa mai intre la ore. Vor sa-si primeasca salariile majorate cu 34% dupa ce au castigat in instanta acest drept. Si din punctul lor de vedere nu mai e loc de negociere.

Cei 80 de dascali ar fi trebuit sa isi primeasca salariile de acum doua saptamani, dar statele de plata s-au blocat undeva intre Primarie si Inspectoratul Scolar.

Asta pentru ca, potrivit hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile pe care le au la mana, profesorii ar fi fost indreptatiti sa beneficieze de o majorare cu 34%. Inspectorul Scolar General spune insa ca hotararile de Guvern luate recent nu ii dau voie sa avizeze salarii marite. In aceste conditii, de doua zile, dascalii refuza sa mai intre in clase si isi trimit elevii acasa.

Desi recunoaste ca legea pe care o invoca profesorii este viabila, Inspectorul General spune ca nu poate aviza majorarea salariilor, pentru ca ar incalca noile legi date de Guvern:

In disputa a incercat sa intervina si prefectul judetului Galati, care a pus partile fata in fata. Nu au ajuns, insa, la niciun rezultat. Asa ca dascalii raman pe pozitii.

Singura solutie ar fi, spun juristii, ca profesorii sa se adreseze la Curtea Constitutionala.

Sursa: Stirile Protv

Fii tu primul care comentează on "80 de profesori din Galati, in greva"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!