shopify
analytics tool

6 minute la o trecere de pietoni

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=el53TwdGQbs’]

Am hotarat sa facem un ciclu de scurte videoclipuri legate, pentru inceput, de circulatia din Tecuci. Astazi am poposit 6 minute la trecerea de pietoni din fata scolii nr. 10 „Dimitrie Sturza”. Indiferent de ce parte va aflati, parinte, conducator auto, politist, profesor, medic cred ca se poate trage o concluzie: e JALE. Va las pe dumneavoastra sa comentati.

 

15 Comments on "6 minute la o trecere de pietoni"

 1. Admin, te felicit încă o dată pentru filmuleţ, căci ai pus sare pe rană. Un lucru este cert: primarul nostru chiar urmăreşte site-ul tău, deoarece n-a trecut mai mult de o săptămînă şi trotuarul din dreptul şcolii 10 a fost îngustat şi au apărut acele alveole (felicitări şi lui Doru, ce-i al lui e pus de-o parte!).
  Îţi propun să mai filmezi şi în alte zone ale oraşului, poate aşa se rezolvă problemele la noi în oraş. La colegiul Spiru Haret, stradă cu sens unic, se fac nişte cozi pînă la Romtelecom, deoarece parcarea este mereu ocupată pînă la semafor, deci cei care vor să-şi ia (lase) copii la liceu trebuie să oprească pe firul de mers.

 2. Din cate vad si soferul taxiului din care filmai este la fel de vinovat ca si cei din videoclip.Era parcat pe contrasens intr-o zona cu linie continua,obligand participantii la trafic sa depaseasca linia continua,si in acelasi timp,si el a calcat-o atunci cand a parcat,deci mai cine trebuia sa ramana fara permisul de conducere?

  • Incredibil cum, toata lumea „vede” ce-i in spatele camerei si nu este preocupat de ce vede in fata sa. Data viitoare o sa incercam sa o facem din masina politiei… ce ziceti de asta?

 3. pamblică s.f.v. panglică ( transcriere originală din DEX.)
  Concluzie : ambele variante sînt corecte.
  Nu sînt dator nimănui cu nicio explicaţie, pentru tot şi toate voi răspunde numai în faţa Domnului.
  Dacă plecarea mea din acest oraş ar rezolva toate problemele tecucenilor, mi-aş face bagajul, fără regrete şi mîine. Nu mă îndur însă de copii, dar în special de Atena -o zulufată cu ochi de azur-nepoţica mea, de-o seamă cu „cei şapte ani de-acasă”.( ca să se spulbere şi misterul pseudonimului meu!)
  Nu mai comentaţi(judecaţi,criticaţi) comentariile mele, ele nu reprezintă decît opinia mea şi atît, canalizaţi-vă energia şi atenţia spre articolele postate pe acest site, căci aceasta este,practic, menirea lor, să fie comentate.
  „Fii sociabil. Lasă un comentariu”…ne invită admin şi echipa lui, îndemn aflat sub fiecare articol postat. Jocul de-a „Marea demascare!” este pentru copii şi nu asta se doreşte. Dacă cineva se simte lezat (atacat) să vină cu argumente solide, să ne combată părerile, poate reuşeşte şi ni le schimbă.
  Nu am obiceiul să-mi exprim opinia dacă nu se bazează pe realitate, este pînă la urmă periculos (chiar penal). Nimeni nu este perfect, nimeni nu deţine Adevărul Suprem, dar să-ţi expui (nu să impui) părerea, în limita bunului simţ şi a legalităţii, nu înseamnă că dai cu parul în stînga şi dreapta. Nu contează cine pune sub reflector o problemă, important este ca ea să fie reală şi să se poată rezolva, dacă este posibil. Dacă nu, măcar să se facă publică.
  Indiferent cît şi cîţi mă vor critica (ca să fiu elegant) de acum înainte, nu vor reuşi să mă determine să renunţ la „a cîrcotii”, căci pînă la urmă asta facem noi aici, cîrcotim. Am văzul destule la viaţa mea, dar vă spun sincer că mă îngrozeşte viitorul copiilor şi nepoţilor noştri.

  DE RĂMAS PE GÎNDURI…

  „Lumea e mai interesantă tocmai pentru că lucrurile nu se întîmplă aşa cum vrei tu.”

  „Badjocura este adesea sărăcie a spiritului. Există anumite situaţii în viaţă în care adevărul şi simplitatea constituie cea mai bună tactică.” ( Jean De la Bruyere)

  „Ar trebui să ne lăudăm mai puţin, să fim mai serioşi, mai preocupaţi de lucru bine făcut şi să NE RESPECTĂM UNII PE ALŢII, chiar cînd gîndim diferit.” ( preşedintele Academiei Română- Ionel Haiduc)

  „Înţelepciunea nu este produsul şcolarizării, ci a încercării de o viaţă pentru a o căpăta.”

  Deci, ” Fiţi înţelepti şi lăsaţi COMENTARII (nu critice şi jigniri) pertinente LA ARTICOLE(exclusiv).”

 4. Doru Dascalu | 28 mai 2011 at 14:28 | Răspunde

  Stmată dragă tanti sau nene ATENA, consider că nu pot primi lecţii de limba română sau de exprimare, de la o persoană care scrie „PAMBLICĂ” în loc de corectul „PANGLICĂ”. Vezi comentariul cu tăiatul „pamblicii”.Şi ca să-ţi satisfac umorile de corectitudine, rectific. Alveole stânga dreapta pe str. 1 Decembrie 1918, create în spaţiul verde.Corect?! Şi ca să nu ai umori de ecologist(ă) că se ditruge spaţiul verde, că distrugem natura, care dă oxigen,..bla,bla,bla…te anunţ pe această cale, că iarbă e bună doar pentru ierbivore.Oxigen pe planetă dau în mod preponderent copacii.

 5. SCUAR = mică grădină publică aflată de obicei la o încrucişare de străzi sau în mijlocul unei pieţe. ( conf. DEX )
  EXEMPLE DE SCUARURI în municipiul Tecuci :
  – spaţiul verde ce delimitează cele două sensuri de mers ale str. 1 Dec. 1918, situat între Catedrală şi Primărie.
  – rondul (sens giratoriu) din faţa Romtelecom.
  – rondul situat la intersecţia str. Gloriei cu 13 Septembrie, în faţa farmaciei Ruxon.
  – la gara mare, pe Kogălniceanu.
  – de pe 1 Dec. 1918 cum faci dreapta spre şcoala nr.8.şi cartierul gării.
  – rondul (sens giratoriu) la bifurcaţia str. Gloriei cu str. ce duce spre şcoala nr.4

 6. Doru Dascalu | 27 mai 2011 at 13:51 | Răspunde

  Că circuţia în Tecuci este alandala, vede orişicine. Cauzele sunt mai multe şi obiective, dar preponderent subiective. În primul rând durutul în anus de celălalt semen al tău. Aici se poartă en-gros. Tovarăşii de la primărie au avut grijă să facă parcare pentru medicii de la policlinică. Uitând că majoritatea au mers cu căruţa. Apoi logic este ca în mileniul III, să nu rămân v… şi să evoluez. Adică îmi duc copilul la şcoală cu maşina, că mai am şi alte treburi de făcut. Dacă existau creiere în primărie şi nu nişte simpli g… cu tupeu, ar fi avut în vedere acest aspect, şi ar fi executat nişte alveole în scuar pe dreapta şi stânga drumului, pentru oprirea maşinilor din care coboară elevii. Sau dacă nu existau mentalităţi comuniste de genul „noi nu vindem ţara”, la cadrele didactice (ha,ha) de la şcoala 10, acestea ar fi permis accesul în curte al maşinilor care aduc copii. Dar în România nu se poate asta, mai ales în Tecuci. De fapt Codul Rutier nu prea este luat în seamă în Tecuci. Cred că doar poliţiştii din oraş îl mai citesc, că şoferii nici într-un caz. Că altfel cadrele didactice (ha,ha,ha) de la şcoala nr.8, ar şti că oprirea voluntară, este interzisă la mai puţin de 25 de metri de colţul intersecţiei, conform Art.142, lit.f. Bănuiesc că fiind ei aşa educaţi şi culţi (ha,ha,ha) s-au gândit să nu oprească, ci să-şi parcheze maşinile în intersecţie. Ca toţi cei care trec pe acolo la intersecţia Str. Bobâlna cu Matei Basarab să înjure. Eu le „umplu frigiderele cu carne” de câte ori trec pe acolo. Bineînţeles că tov-ii miliţienii de la circulaţie se fac că nu văd acest lucru. Bănuiesc că este vreo moldoveancă profesoară care este nevastă sau amantă de miliţian. Şi la noi încă se poartă relaţiile de rudenie şi încuscrire la încălcarea legilor. Alt caz. Într-un stat democrat, nici într-un caz la noi, parcarea de la primărie este folosită de CETĂŢEAN, că doar primăria este a lui. Frate în Tecuci este interzis accesul în parcarea primăriei. Nu am avut încă treabă la primărie, dar când voi veni, voi parca în faţa primăriei şi Doamne fereşte ce se va întâmpla să vină cineva să spună cu nu pot parca acolo. O să vedeţi ştirea la toate posturile tv. Nu este totuşi o ruşine să te faci stăpân pe o clădire care aparţine cetăţenilor?! În parcarea de la parc să-şi lase ei maşinile, cei din primărie, nu noi cetăţenii. Sau pot veni şi pe jos la serviciu. Ori au uitat când mergeau kilometri pe jos sau cu căruţa?! Norocul lor este că sunt mulţi proşti în oraşul ăsta, care stau plecaţi în faţa oricărui individ aflat într-o funcţie, sau cică este şef undeva. Se va reglementa traficul în Tecuci, dar după alegerile locale din 2012. Mai aveţi puţintică răbdare. Că doar tecucenii nu pot fi atât de v…, să-i voteze tot pe ăştia!

 7. N-a intrat din greşeală pe site, ci este,probabil(sigur!) unul dintre cei care şi-au văzut maşina în videoclip, încălcînd codul rutier.

 8. Mai sefule mai bine ai muncii undeva ,se castiga bani din filmari si fotografieri pe strada, vino si la mine in buda sa filmezi cum ma c..

  • Comentariu tipic de individ care a intrat din greseala pe site-ul tecuci.eu. Lasa CAMERA si vezi COPIII. Daca nu-ti place ce vezi da click in alta parte. Imaginile sunt facute pe domeniul public.

 9. Revin cu cîteva completări, după o a doua vizionare a filmuleţului:
  1) Poliţia rutieră trebuie să ia măsuri urgente, iar cei care se ocupă de marcaje trebuie să mute trecerea de pietoni mai în spate, adică în dreptul portiţei mici(ştiu, este nefuncţională) şi spun acest lucru deoarece am sesizat că un 4×4 ce venea dinspre semafor, chiar în dreptul trecerii de pietoni a făcut manevră(bruscă şi instantanee!) spre stînga şi a intrat în parcarea Policlinicii. Acolo sigur nu este permisă efectuarea acestei manevre. Domnul în cauză trebuia să facă rondul de la hotel şi să vină pe sensul de mers ce-i permitea să facă dreapta şi să intre în parcarea policlinicii.
  2)Priviţi bătrînelul care stă în dreapta porţii de acces în curtea şcolii…da, exact, cel care ţine în mîini flori şi-i invită pe doritori să le cumpere. Tot se aşează,obosit probabil, pe îngustul soclu al gardului, se mai şi ridică, mai vorbeşte cu cineva, iar la un moment dat(după debarcarea cu numărul 11) îşi eliberează mîna dreaptă şi, ce credeţi că face? Se îndreaptă spre coşul de gunoi pentru a arunca un ambalaj aruncat aiurea de vreun copil care a ratat aruncarea la coş, apoi se îndreaptă spre Dacia parcată (neregulamentar!) şi mai culege ceva de pe jos şi-l duce la coşul (portocaliu) de gunoi.Aţi mai văzut aşa ceva? Un personaj aparent ca făcînd parte din decor, dar capabil de un gest ce se vrea a fi ca o palmă pe obrazul multora dintre noi. Bravo domnule tecucean, cu puternic spirit gospodăresc!

 10. Excelentă ideea, Admin, fantastică alegerea liniei melodice…..
  Îţi mai dau un punct de pândă : chiar lîngă hotel, unde este interzis spre str. cpt. Vlad, fiind stradă cu sens unic. Mi-au tăiat mie „faţa” ca să facă stînga şi să intre pe contrasens(!!!) şi apoi pe cpt. Vlad. Este strigător la cer. Sînt doi figurişti care mă scot din sărite, dar nu vreau să spun decît că este vorba de un audi model nou şi un mercedes tip mai vechi, ambele de culoare neagră.
  Poate în felul acesta, măcar de ruşine să se mai liniştească toţi cei care se văd filmaţi….

 11. da matale erai oprit regulamentar?sau la Tecuci se poate opri si pe partea stanga a drumului?

  • Excelent comentariul! Deci, pe tecucean nu-l preocupa pericolul evident ce planeaza asupra atâtor copii, ci locul de unde am facut noi inregistrarea. Daca am sti ca oprirea nostra ar salva vieti de copii, am parca acolo. Oricum, abia daca am gasit pentru cele 6 min un loc. Daca aveti un comentariu si despre ce vedeti in videoclip va rugam sa reveniti. Sau trebuie sa intelegem ca erati unul din cei surprinsi in imagini?

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


Scrie în căsuţă rezultatul adunării de mai jos: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.