shopify
analytics tool

Pot fi accesate Fonduri europene pentru reabilitarea termica a cladirilor publice

reabilitare_blocuri

439 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regionala urmeaza sa fie alocate Romaniei, in cadrul Programului Operational Regional, pentru sustinerea eficientei energetice a cladirilor publice.

O parte din aceasta suma, respectiv 41 de milioane de euro, este prevazuta pentru Bucuresti si regiunea Ilfov, iar celelalte regiuni de dezvoltare vor beneficia de 398 de milioane, potrivit declaratiei Corinei Cretu, Comisar European pentru Politica Regionala.

Corina Cretu a discutat cu ministrul Justitiei, Raluca Pruna, in cadrul intrevederii oficiale ce a avut loc la Bruxelles, la data de 13 iunie 2016. Principalele teme ale discutiei au vizat oportunitatile de investitii in eficienta energetica a cladirilor publice, inclusiv a celor din subordinea Ministerului Justiei, precum si dificultatile cu care se confrunta sistemul de penitenciare din Romania.

Comisarul European pentru Politica Regionala, Corina Cretu: „Sunt bani care pot fi folositi in Romania pentru reabilitarea termica a tuturor cladirilor publice. Este decizia suverana a Romaniei cum alege sa prioritizeze si sa utilizeze acesti bani pentru perioada 2014-2020”.

Potrivit statisticilor publicate de Uniunea Europeana, masurile de sprijinire a eficientei energetice au avut rezultate impresionante in ultimii ani, de la reducerea consumului cu 1438 GWh pe an, pana la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, cu peste 800 de kilotone pe an.

Sursa: ec.europa.eu

15 Comments on "Pot fi accesate Fonduri europene pentru reabilitarea termica a cladirilor publice"

 1. Acum ca noul primar a identificat si majoritatea in consiliul local PSD+PMP si s-au impartit si functiile de conducere prin primarie intre psd si pmp desi inca nu au fost eliberate stau si ma gandesc cand se vor apuca si de treaba penttru oras? Sper sa nu aud iarasi notiunea de greaua mostenire de dupa Tuchel de data asta. Nu e nici o grea mostenire. Finkelstaint a intocmit si initiat proiectele europene iar Tuchel a executat si finalizat proiectele europene care deja se stiu: apa si canalizare, reabilitare muzeu asfalatre zona industriala. Acum vrem sa vedem ce proiecte europene initiaza, executa si finalizeza actuala administratie care este foarte bucuroasa ca a castigat alegerile.

  • pai da, dar tuchel care a fost 4 ani de zile a initiat vreun proiect pt. bani europeni nerambursabili?
   NU. nu crezi ca sunt 4 ani pierduti?
   asta noul, hurdubaie, pe langa faptul ca e un ba…, nu mosteneste nimic.
   E ca si cum am lua-o de la zero…

  • Se vede ca esti fan tepean. Din pacate noul primar a preluat un oras distrus de fosta administratie, fara nici un proiect, fara bani in conturi, si destule datorii catre diversi prestatori de servicii. Din pacate proiecte trebuia sa initieze tepeanul, nu a facuto si de acum cel putin 3-4 ani vom duce lipsa de investititi cu bani europeni. Investitii majore vor fi facute doar daca vom primi fonduri guvernamentale sau de la Consiliul Judetean, fonduri pe care administratea tepeana, pe care o lauzi, nu le-a primit.

   • Nu sunt fun tapean asa cum doresti sa insinuezi. Nu sunt nici inregimentat politic.nu trebuie obligatoriu sa fiu la PNL ori la PSD ca sa imi exprim parerea. Dar cum bine se stie, proiectele europene au fost initiate de primarul Finkelstain si au fost executate – inclusiv plata confinantarii – de catre primarul Tuchel. Nu trebuie sa ne victimizam ca vai de mine ce dezastru am gasit dupa Tuchel incat nu pot sa fac nimic 4 ani. Stai linistit dupa Lazar Finkelstain a gasit si mai dezastru. Imediat dupa instalarea la primarie lui Finkelstain i-a fost taiat curentul din Primarie. Finkelstain a preluat un sistem de termoficare distrus si cu miliarde de datorii incat fost autobaza a fost luata sub sechestru de electrica pentru datoriile Termsalului. si cu toate aceste dezastre de care a avut parte Finkelstain – inclusiv insundatiile din 2007 – a realizat foarte multe. Asa ca nu incercati sa va victimizati, sa simulati un asa dezastru dupa tuchel si din aceasta cauza nu o sa faceti nimic in urmatorii 4 ani. Nu o sa faceti ceva in oras poate din alte motive – echipa de profesionsiti cu care veniti nu e chair profesionista si altele. Dar vrajeala cu dezastrul dupa Tuchel nu va tine ca au fost si alti primari inainte care au preluat mandate cu adevarat dezastre.

 2. @Teteleu, gresesti generalizand. Eu sunt tecucean, nu sunt tepean si nici tukelist, dar nu ma bucur. Trebuie sa fii cam simplu la minte ca sa te bucuri daca nu stii ce te asteapta.
  Nu-l cunosc pe omul asta care a ajuns primar, nu stiu de unde a aparut si cum a ajuns aici si de ce l-au votat majoritatea tecucenilor. Prefer sa ma bucur dupa ce il voi vedea la treaba.
  Daca dumneata te bucuri, sper ca stii si de ce. Spune-ne si noua care sunt argumentele, ca sa ne putem bucura in cunostinta de cauza.

 3. Ne aflam la jumatatea anului 2016. Dintr-un buget de 800 miliarde a presupunem ca Tuchel ar fi cheltuit 400 miliarde. Deci, au mai ramas 400 miliarde in conturile Primariei. Sa vedem ce face noul Primar cu cei 400 miliarde ramasi in conturi pana la sfarsitul anului 2016 sau pana la campania electorala pentru alegerea deputatilor si senatorilor. Ca asa este, bucurie si veselie mare pentru castigarea Primariei.

  • Asta o spui dumneata, insa sunt voci care spun ca nu mai sunt bani de salarii. Unul din motive ar fi supra incarcarea schemei de personal atat in primarie cat si la cele 7 societati din subordine. Cel mai discutat fiind cazul cimitirului, unde apar 43 de angajati. Apoi contracte de genul celui care priveste ziarul Tecuceanul, care ar fi de peste 800 de milioane. Oricum am inteles ca se afla in desfasurare un audit la primarie, si dupa primele estimari situatia este foarte grava. Ca sa nu mai vorbim ca fosta administratie nu are nici un proiect cu fonduri europene depus, ceea ce inseamna ca in urmatorii 3-4 ani nu vom avea investiti in oras. In timp ce administratia Finkelstain a lasat proiecte de 50 de milioane euro. Deci incompetenta echipe performante de la Tepu ne va afecta inca vreo 4 ani.

  • 800 de miliarde este bugetul consolidat, adica cu tot cu banii care vin de la guvern pentru salariile personalului din invatamant si spitale. Iar restul provin taxele si impozitele platite de locuitorii orasului, si doar daca se platesc integral se ajunge la aceste sume, ceea ce este greu de crezut. Deci este eronat sa spui ca se gasec in cont 400 de miliarde.

 4. ochii pe primarie ca pe butelie! | 17 iunie 2016 at 09:27 | Răspunde

  De cateva zile, dupa alegeri stau si privesc de la distanta bucuria si aroganta afisata de PSD pentru ca au castigat alegerile. Alai mare pe scarile PSD, membrii zburda pentru victoria lor, sobolanii tuchelisti din Primarie incearca sa ajunga la urechile alesului Hurdubae, sa ii explice cat au suferit ei dupa urma raposatului Tuchel, intr-un cuvant multa agitatie. Stau si ma intreb: de ce atata bucurie si aroganta din partea unora ca au castigat alegerile la Primarie? Eu stiu ca Primarie insemna munca, foarte multa munca strazi, trotuare, reparatii, asfaltari, si multe multe alte probleme ale orasului. Sa strigi in gura mare: am ajuns la putere, am castigat, suntem victoriosi pentru ce? Pentru ca ai venit sa muncesti, sa rezolvi o gramada de probleme? Nu de alta dar nu as vrea sa fac nici un fel de asemanare cu alegerile din iunie 2012 cand tot pe strada se striga in gura mare: am castigat, am ajuns la putere, am scapat de Finkelstain dar atunci strigatele de bucurie erau din partea ambelor grupari PNL+PSD astazi alarmarea de bucurie o afiseza doar PSD.

  • Gresit, bucuria o afiseaza toti tecucenii, nu numai PSD-ul, bine cu exceptia tepenilor si celor care au beneficiat de pe urma lor.

 5. Buchinita Nina | 16 iunie 2016 at 18:48 | Răspunde

  Cumva Robin- vranceanul, Robin – militianul ori Robina -tepeanca, apar angajati tot acolo?

 6. „Sunt bani”… Mai intai sa-i vedem.
  De cate ori nu ne-au umplut demnitarii cu promisiuni gogonate, dar cand cautati, vezi ca au lasat visteria plina cu vorbe.
  Citind printre randuri, deduci ca Raluca Pruna a cerut fonduri europene fiindca puscaiile nu indeplinesc standardele, si comisarul i-a spus ca exista, ceeace se stia.

 7. Am citit raportul de activitate al societatilor abuziv infiintate de fostul primar de pe site-ul primariei Tecuci. Am aflat cu uimire ca la cimitir sunt (ATENTIE!!!) 43 de salariati. 43 oameni buni! Te intrebi ce fac toti oamenii astia condusi de cunoscutul gropar al afacerilor tatalui Ionescu. Te intrebi daca tot sunt 43 de ce lucrarile in cimitir sunt facute prin incredintare directa de Plescan. Pai cu 43 de oameni ar trebui sa fie o ordine exemplara acolo. Cand colo, iarba si buruieni. Asta ca sa vorbeasca necunoscatorii despre performantul care a primit un sut acolo unde trebuie. Sunt indignat! Domnule Hurdubaie, opriti scurgerea banilor mei la cimitir! Sunt 43 de intretinuti acolo nu salariati!

  • Si la hingheri sunt 26, din care 13 personal tessa. Cati hingheri ati vazut prin oras ? Mai exista? Si ei se sifoneaza bani publici. Ar trebui desfiintata aceasta societate.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!