shopify
analytics tool

400.000 de euro – îngropați într-o gaură neagră numită ”Drumuri și Poduri”

sedinta-CJ

sedinta-CJ Într-o armonie deplină, aleșii județeni USL au votat la unison proiectele de hotărâre aflate, vineri, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean. Cel mai așteptat proiect a vizat alocarea sumei de 15 miliarde de lei vechi ( 370.000 euro! ) către societatea căpușă ”Drumuri și Poduri”, bani necesari, chipurile, pentru plata salariilor și achitarea datoriilor către furnizori. Dacă USL-iștii nu au avut nimic de obiectat, grupul PDL a criticat managementul defectuos al societății și a solicitat conducerii un raport cu măsurile care trebuie luate pentru eficientizarea ei. ”Din punct de vedere social, putem fi de acord cu acordarea salariilor către angajați, însă, avem îndoieli mari în ceea ce privește managementul societății. Este o societate care merge mult pe pierderi, cu un management catastrofal. Vorbim de bani publici, pe care noi îi băgăm acum într-o gaură neagră”, a spus Ion Ștefan.

 

În audit să ne batem

Extrem de „îngrijorat” de modul cum se cheltuiesc banuii publici, președintele CJ, Nicolae Bacalbașa, a replicat că, în cazul în care SC Drumuri și Poduri nu devine rentabilă, va trage obloanele și va trimite cei 105 salariați acasă. Desigur, nu a omis să pomenească de ”moștenirea grea” pe care i-a lăsat-o fosta conducere a CJ. ”Auditul este pe capul acestei societăți. Banii vor fi folosiți doar pentru plata furnizorilor. Vom verifica fiecare bănuț. Vă asigur că, dacă societatea nu va deveni efectiv rentabilă, o vom desființa fără niciun fel de problemă”, a spus anestezistul de la CJ.

 

Pierderi de 800.000 euro

În acest moment, ”Drumuri și Poduri” are datorii de numai puțin de 800.000 de euro, iar angajații nu și-au mai primit de luni bune salariile. ”O parte dintre oameni sunt în concediu fără plată. Nu am avut cu ce să-i plătim. Cu acest raport de capital, de la Consiliul Județului, vom plăti restanțele și vom reuși să terminăm lucrările aflate în deruilare, în valoare de 24 miliarde lei vechi”, a spus directorul societății. S-a ajuns în această situație din cauza răfuielilor politice dintre pesedistul Luciano Tudor, directorul SC Drumuri și Poduri, și fostul șef CJ, Eugen Chebac. Cel din urmă l-a acuzat pe Luciano Tudor ( Tecuci) că ar fi solicitat bani conducerii CJ pentru lucrări fictive de deszăpezire.

Sursa: nepasadegalati.ro , sris de  Adrian Iftimie

1 Comment on "400.000 de euro – îngropați într-o gaură neagră numită ”Drumuri și Poduri”"

  1. Ultima fraza mi-este foarte cunoscuta ! Si la Tecuci unul Liviu Butunoi a primit de la primarul Finkelstain bani pentru lucrari fictive de dezapezire !!! Rasplata a fost „ungerea” acestuia ca si consilier judetean !? Doar este „lustragiul” lui Toader …

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!