shopify
analytics tool

16 kg de aur confiscate în urma unor controale efectuate la două firme din Tecuci

Bijuterii de aur

Poliţiştii gălăţeni au indisponibilizat peste 16 kilograme de bijuterii ce par a fi din aur şi 7 kilograme bijuterii posibil din argint, în urma unor controale efectuate la două firme din Tecuci.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Galaţi au efectuat verificări la două societăţi comerciale, din municipiului Tecuci, ce au ca obiect de activitate comercializarea de bijuterii din metale preţioase.

Astfel, la o societate comercială de profil, poliţiştii au identificat 9.849 de grame de bijuterii posibil din aur, 7.725 de grame de bijuterii posibil din argint şi 54 obiecte de cult, expuse spre vânzare, pentru care administratorul societăţii nu a prezentat documente de provenienţă.

Bijuteriile nu aveau aplicate marcajele prevăzute de lege, fapt ce contravine art.12 din OUG 190/2000 (în vederea prevenirii unor acte de comerţ sau fapte de comerţ ilicit, metalele preţioase trebuie să fie marcate înainte de comercializare sau după caz, înainte de expunerea spre comercializare). Întreaga cantitate de bijuterii a fost indisponibilizată.

De asemenea, poliţiştii au găsit, la o altă societate de profil, 7.046 de grame de bijuterii posibil din aur expuse la vânzare, pentru care administratorul societăţii nu a putut prezenta documentele de provenienţă. Bijuteriile nu aveau aplicate marcajele prevăzute de lege.

În cauză, au fost ridicate bijuteriile, precum şi sumele de 5.000 de euro şi 20.000 de lei identificate la punctul de lucru, bani pe care administratorul nu le-a putut justifica.

Sursa: presagalati.ro

Fii tu primul care comentează on "16 kg de aur confiscate în urma unor controale efectuate la două firme din Tecuci"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!